2014. június 25.
Rooftop bárok Budapesten – Lazulás a város felett
A Rooftop bárok egyesítik a legszuperebb teraszos-kiülős helyek és a legmenőbb kilátók előnyeit: egyszerre cseverészhetsz egy koktél vagy egy pofa sör mellett a lágy szellő simogatásában, és egyszerre élvezheted a gyönyörű kilátást. Írásunkból megismerheted Budapest legmenőbb tetőteraszait.
A főváros legmagasabban kialakított rooftop bárja a 360 Bar, aminek már a neve is árulkodó, ugyanis 360 fokos csúcsszuper panoráma vár itt egész nyáron. A hangulat mindig az egekben, csodás környezet, sok-sok növény, saját almafa és kedves társaság vár itt. Mindehhez persze finom harapnivalók és italok is társulnak. Olyan ütős szendvicsek várnak itt, mint például a Mozzarella Buffala, desszertnek pedig a fenséges panna cotta a nyerő. Minőségi italok sokasága is vár, a frissítő limonádéktól kezdve a csapolt sörön át egészen a jófajta töményekig.
 
Kép forrása: 360 Bar Facebook


A Tip Top Bar az ötödik kerületben magasodik a város fölé, és egyedi hangulatának köszönhetően gyorsan sokak kedvencévé vált. A hely megközelítésére a lift helyett választhatod az öt emeletnyi csigalépcsőzést, ami már önmagában is élmény, majd mindezek után megcsap a kellemes zene, a gyönyörű kilátás és az égbolt – kell ennél több? Persze, finom ételek és italok, amit itt szintén megtalálsz. A menő szendvicsek között a vegák is megtalálják a számításukat, de akkor sincs gond, ha csak egy jó fröccsre, vagy éppen kellemes kávéra vágysz. A hely mintegy 100 főt képes magába szippantani, de ha biztosra akarsz menni, akkor foglalj előre asztalt!

Kép forrása: Tip Top Bar Facebook


Kár minden egyes esős nyári napért, a rossz időben ugyanis bezárnak a rooftop-ok. Így van ezzel a Gozsdu Udvar tetején működő Gozsdu Sky Terrace is. Legyünk azonban optimisták, és bízzunk benne, hogy sok-sok kellemes nyári délutánt és estét is eltölthetünk még ebben a szezonban a főváros egyik legtrendibb szórakozóhelyén! A 2014 tavaszán megnyílt hely lélegzetelállító panorámával vár (a Citadella és a Bazilika is klasszul látszik innen), és hajópadlós-igazi füves környezete is lenyűgöző. Mindezek mellett itt kapod a város egyik legfinomabb limonádéját, de a kézműves sörök kínálata sem kispályás. A délutáni pihenős, ejtőzős beszélgetések mellett kellemes bulik is várnak itt.

Kép forrása: Gozsdu Sky Terrace Facebook