2014. április 04.
QuizNight heti programajánló - április 4-6.
Áprilisban az időjárás lehet, hogy szeszélyes, de a fővárosi programkínálat most is hozza a tőle megszokott stabil, magas színvonalat. Különleges hangzású elektronikus zene, izgalmas múzeumi nap, varászlatos rézkvarc-mesevilág és termelői finomságok is várnak ezen a hétvégén Budapesten. Ha pedig mozogni vágysz, akkor a Testébresztő Fitnesz Nap válthatja majd be a hétvégéhez fűzött reményeidet.


Már-már transzcendentálisnak nevezhető zenei élmény vár Rád péntek este az Akvárium Klubban: az osztrák TOSCA különleges hangzásvilága az elektronikus zene határmezsgyéjén mozog, és gond nélkül magába építi a legkülönfélébb zenei műfajokat és elemeket – mindezt egy izgalmas, minden sejtünkben ott rezgő hangzásvilágba ágyazódva. A 90 perces koncert előtt Deutsch Gábor Keep Cool & Dance Slow DJ-setje alapozza meg a hangulatot.Kép forrása: hirpub.hu 

Ezen a hétvégén van utoljára alkalmad belepillantani Gross Arnold Varázslat című csodás tárlatába, amit szombatig láthatsz az Örkény István Könyvesbolt CULTiRiS galériájában. Gross világhírűvé vált a rézkvarc műfajának megújítása miatt. Alkotásain különleges, ötletes és derűs, részletgazdag mesevilág elevenedik meg. A művész spéci színezési technikát alkalmaz, amelynek köszönhetően nincs két egyforma nyomata. Képein keresztül egy csodás élménnyel ajándékozhatod meg a Benned élő gyermeket, és átélheted a szépség és az öröm életérzését.
http://fidelio.hu/program/kiallitas/2385811x_gross_arnold_varazslat_20140227_1730
 


A mozgás szerelmesei is boldogok lehetnek ezen a hétvégén, szombaton lesz ugyanis a 8. Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Nap a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. Több mint 13 színpad órái közül választhatod ki a kedvedre valókat, és számos új edzéstípust is lesz módod megismerni. A Nagyszínpadon olyan sztárprezenterek órái dübörögnek majd, mint amilyen Katus Attila, Péntek Enikő, Béres Alexandra, vagy éppen Tatarek Rezső. Emellett sok különlegességet is kipróbálhatsz – többek között lesznek funkcionális tréningek, G-Flex, Bootcamp, CrossCore, Latin Cardio Tréning és indoorcycling is.Kép forrása: mucsarnok.hu  

Nagyon ütős programmal várja a kicsiket és nagyokat szombaton a Műcsarnok. A Fordított nap nevű múzeumpedagógiai program különlegessége, hogy ezúttal a gyerekek fogadják majd a látogatókat, ők felügyelik a kiállítótermeket, foglalkozásokat tartanak, tárlatot vezetnek és intézik a ruhatár és a könyvesbolt ügyeit. A délutáni tárlatvezetésekből kiderül, hogy a fiatalok mit is gondolnak a kortárs képzőművészetekről, a Pepita Sárkány-díjért folyó vetélkedőn pedig vizuális játékok, ügyességi feladatok és versenyek várják majd a gyerekeket.
 
Ha szimpik a termelői cuccosok, akkor 5-én vedd az irányt a Király utca felé, ekkor rendezik meg itt ugyanis a következő Közös Piacot, ahol csupa egészséges és megbízható forrásból származó finomságot szerezhetsz be – a zöldségektől és gyümölcsöktől kezdve, a lekvárokon és sütiken át egészen a fűszerekig. A Közös Piacon árult termékek hírből sem hallottak tartósítószerekről, manipulált génekről és  káros növényvédő-szerekről!
https://www.facebook.com/events/403927663027403