FaninfoCard – A kártyába zárt kedvezményvilág

 

A FaninfoCard azzal a céllal indult, hogy valós kedvezményeket adjon, anélkül, hogy a vásárlók és a szolgáltatók közé állna. Sokaknak ismerősek a pontgyűjtő kártyák, a kuponok megvásárlására ösztönző website-ok. A FaninfoCard-dal egy új korszak indul a kedvezmények világában. Regisztrálj most!


2014. november 09.
Közösségben még vásárolni is jobb
Emlékszel még a lengyelpiacokra?! Sokan jöttek vásárolni, ment az alkudozás, pletykálkodás, cserebere, anyu pedig örült, ha talált valami igazán nekivalót. Nem rémlik sok minden, de az a zsibvásárra emlékeztető kellemes hangulat igen, ami belengte a szombat délelőttöket a közös piac által. A kilencvenes évek hozta márkák aztán csorbították a piacok reputációját, de manapság ismét egyre több önszerveződő közösségi vásárral találkozhatunk, melyek lehetőséget nyújtanak az utca emberének, hogy kellemes hangulatban, baráti légkörben, mint egy szórakozási formaként könnyedén túladhassanak már megunt, nem használt dolgaikon.

Szimpla háztáji piac

Vasárnaponként állandó őstermelői piacot üzemeltet Erzsébetvárosban a Kazinczy utca 14. szám alatt a Szimpla és az Agri-Kulti, 9 és 14 óra között fogadja 50 őstermelő árus a látogatókat. A piac gyerekprogramokkal, zenével, kikiáltóval, kóstolókkal és szakmai beszélgetéssel várja az érdeklődőket. A kínálatban szerepelnek alapvető élelmiszerek, friss termelői zöldségek és gyümölcsök, gyümölcslevek, zöldfűszerek, tejtermékek, valamint számos különlegesség is, mint rózsaszörp, vörösborban érlelt sajt, medvehagymás méz, illetve süteménykülönlegességek. http://www.szimpla.hu/szimpla-piac Kép forrása: simpla-blog.blogspot.com


Gardrób Közösségi Vásár

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, amelyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál?! Ettől a gondolattól vezérelve jött létre a közösségi ruhavásár ötlete. A metódus pofon egyszerű: mi hozzuk a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, a Gardrób adja a helyszínt és a közösséget. A kezdeményezés olyannyira sikeres, hogy kezdetben még csak havonta egyszer, mára már minden második szombaton 11 és 17 óra között csencselhetünk a Király utcáról nyíló Central Passage-on.
https://www.facebook.com/GardrobKozossegiVasar


 Kép forrása: Facebook


Merkato – Közösségi online piactér

Ha szeretnél játszi könnyedséggel, kényelmesen az otthon melegéből túladni feleslegessé vált dolgaidon, vagy igazi – mások számára elértéktelenedett – kincsekre lelni, erre is van már lehetőség. A Merkatón nyomon követheted ismerőseid tevékenységét, üzenhetsz nekik, megoszthatod hirdetéseiket. A lehetőség 24 órás, a portékák pedig a közösség erejének köszönhetően pillanatok alatt megtalálják új gazdájukat. Az üzemeltetők mindeközben vicces posztokkal, nyereményjátékokkal szórakoztatják az oldalhoz csatlakozókat.
https://www.facebook.com/merkatohungary


 
Annak ellenére, hogy a bemutatott piacok profilja eltérő, a Gardrób és a Szimpla háztáji piac egy lényegesen egyszerűbb formája az áruk beszerzésnek, hiszen a vásárláshoz nem kell újat alkotni/termelni, inkább csak selejtezni és rendszerezni. Nem beszélve a Merkatóról, amely virtuális piacteret biztosít a felhasználók számára. Egy dolog azonban mindhármukban közös, még pedig a közösség ereje, a folyamatos személyes kommunikációnak köszönhető bizalom léte, amely nemcsak hatékonyabbá teszi a vásárlási folyamatot, de szórakozássá formálja azt.