2014. április 01.
Budapest Essentials - Live the city!
Keresed a legtutibb kikapcsolódást? Leállhatsz vele, mert a Budapest Essentials kezdeményezés 4 napos Live the city! programja az igazi: benne van minden, ami csak jó Budapesten! 2014. május 29. és június 1. között vár Téged is ez a fergeteges élménydömping főként zenei, kulturális és gasztronómiai elemekkel turbózva.


Legyél Te is részese az egyetlen karszalagba sűrített mindent elsöprő esemény-sorozatnak, és állítsd össze álmaid fesztiválját! Programok százai közül választhatod ki azokat, amik leginkább felcsigázzák a fantáziád! A Live the city! különlegessége, hogy nem egy elkerített, erre a célra kijelölt helyen vár, hanem mindent átszőve bevonja Budapest legizgalmasabb helyszíneit a kezdeményezésbe.
 
A dallam és a zene mindent áthat, a Live the city!-n több mint 50 fellépő koncertje fényezi a hangulatot – a nemzetközi szinten is elismert együttesek és lemezlovasok mellett a hazai zenei élet legjava is becsatlakozik a kezdeményezésbe. Mindez a főváros legszerethetőbb klubjaiban és bulihelyszínein – például a Corvintető, a Holdudvar, a Toldi, a Kiosk, az Ötkert és a Fogasház is vár majd. A külföldi fellépők közül a fesztiválon zenél például a Herbaliser, a WhoMadeWho, a Jazzanova, Alex Metric és dBridge is.
 
A fesztivál gasztroprogramjai élettel teli, izgalmas ízekkel csábítanak, terítékre kerül Budapest sokszínű  konyhája – a fúziós éttermek és a laza street food kajáldák is beszállnak a ringbe. Neked pedig nincs más dolgod, mint engedni a kísértésnek, és belevetni magad a magyar konyha klasszikus fogásaiba és a nemzetközi ízek kavalkádjába – a sushitól kezdve a wokban készült ételeken át egészen a legklasszabb pastákig.
 
A fentiek mellett kulturális programok sokasága is vár: izgalmas városi túrákon, filmvetítéseken és kiállításokon is részt vehetsz. További különleges élményekre is kézülhetsz, bekukkanthatsz például a Prezi irodájába, ellátogathatsz a Zwack Gyárba, és izgalmas workshopok sokaságán is részt vehetsz. Lazulásként pedig beütemezhetsz egy kellemes fürdőzést, vagy éppen állatkerti sétát.