2013. szeptember 09.
Balkan Party – exjugó dallamok
A volt Jugoszlávia két ikonikus kulturális termékének megújult, mai köntösbe bújtatott verziója, a Symposium folyóirat és a Bijelo Dogme zenekar közösen alkot egyet Budapesten 2013. szeptember 14-én.Forrás: Bijelo-Dugme-Real-Tribute

Az irodalmi élményekkel megtűzdelt Balkán Party helyszíne az A38 hajó lesz. A buli írói vénája az Ex Symposium nevű művészeti és irodalmi folyóirathoz köthető, amit a Vajdaságból áttelepült szerzők alapítottak meg 1993-ban Veszprémben. A lap főszerkesztője Bozsik Péter, aki a rendezvényen Balázs Attila és DrMáriás társaságában mutatja be az érdeklődőknek a magazin Ex Jugó Lexikon című számát.
 
Az irodalmi program után ideje zenei vizekre evezni: a Bijelo Dugme (magyarul fehér gomb) Real Tribute koncertje este fél 11-től zengi be a hajót. A Bijelo Dugme jugoszláv rockbanda 1974-ben alakult meg Szarajevóban. Kezdetben kizárólag a rock vizein eveztek, de a nyolcvanas évek elejétől kezdve new wave irányba mozdultak. Sikeresen jöttek ki az 1984-es énekesváltásból, majd 1989-ben feloszlottak. 2005-ben újra összeállt az együttes, és azóta adtak néhány búcsúkoncertet. Az A38-án nem az eredeti együttest láthatjuk, a Bijelo Dugme Real Tribute azonban kellemes módon éleszti újra a nagyok kultikus dalait, így kinéz egy hatalmas tombolás a hajón.
 
Az élménydús koncert után sem jön még el a lefekvés ideje, éjféltől Yu Party vár, amin szintén jugó dallamokra rophatod. Ha pedig jól esne közben egy kis alkoholfelszívó étel, akkor számíthatsz a helyszínen kapható friss túrós és húsos burekre.