Találatok száma: 66

Bor, pálinka

A főváros legjobb bor, pálinka és fröccs lelőhelyei között csemegézhetsz weboldalunkon. Egy-egy fárasztó nap után, vagy a hétvége pezsgésében mi sem esik jobban, mint egy jó pohár bor, vagy pálinka -nem is beszélve a forró nyarak újjáéledt kedvencéről, a fröccsről.

Bor, pálinka
 
A bor sokszínűségével szinte mindenkit lenyűgöz, vannak akik az aszú jellegű, édes borokért vannak oda, mások a karakteres száraz vörösboroknak nem tudnak nemet mondani, megint mások az üde rosé borokért rajonganak. A bor hangulatba hoz, akár egy romkocsmában, akár egy elegáns étteremben, akár egy rusztikus borospincében ízlelgeted. A borospincék különös hangulata lenyűgözi a borok rajongói, akiknek a legnagyobb élmény talán az, ha egy borkóstolón vehetnek részt egy borospincében, mindeközben rengeteg infót és érdekességet is megtudva az ízletes nedűkről.
 
A pálinka igazi hungarikum, amelyben a gyümölcsök zamata párosul a masszív hatással, ami a magas alkoholtartalomnak köszönhető. Az igényes szórakozóhelyek nem létezhetnek minőségi pálinka nélkül. A legismertebb talán a barack- és a szilvapálinka, de egyebek mellett készítenek meggyből, körtéből és még paprikából is pálinkát.
 
A fröccs az utóbbi években kezdi visszanyerni méltó helyét, és az igényes szórakozóhelyek is újra felvették a kínálatukba. A fröccs főleg nyáron hasít, a melegben jól esik ez a könnyed, ízletes nedű. Sokféle fröccs típus közül választhatsz, ezek leggyakrabban a keverési arányban térnek el, no és persze a felhasznált bor fajtájában és minőségében. A fröccs leggyakrabban fehérborból készül.