Találatok száma: 0

Bál

Csemegézz az ország legelegánsabb báljai között honlapunkon! A bálok világa különleges élményt ad, ünnepélyes hangulat keveredik az eleganciával és az oldottsággal, és ahogy megy az este, a bálokban is megjelenik egy kis vadság, és hajnalra már a pöpec módon belőtt hajakban is megjelenik egy-két kósza tincs.

Bál
 
A hazai bálok világában az egyik legillusztrisabb rendezvény az Anna-bál, amit Balatonfüred városa rendez meg minden évben július vége felé. Az Anna-bálok történetében 1862-ben választottak először bálkirálynőt, és ez a báli szokás mind a mai napig él. A hagyományoknak megfelelően az Anna-bál közönsége döntheti el, kik kerülhetnek a legszebb 15 hölgy közé, akik közül zsűri döntése alapján dől el, ki lesz az adott év Anna-bál szépe. A bálkirálynőnek és két udvarhölgyének hagyományosan különleges porcelánvázákat ajándékoz a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.
 
A bál napjának délutánján az előző év bálkirálynője hintós sétakocsikázásra indul Balatonfüreden, lovashuszár kísérettel. A bálozók ünnepélyes és látványos bevonulása a Blaha Étteremtől indul majd a rendezvény helyszínéül szolgáló hotelig, a nyitótáncokat pedig a Magyar Állami Operaház balettművészei teszik felejthetetlenné. Ünnepi vacsora, és éjszakába nyúló táncmulatság is tovább emeli az Anna-bál fényét.
 
A bál több napon át tartó kísérőrendezvényei közül a leginkább említésre méltó a Balatoni szívhalászat, amely Krúdy Gyula novellája alapján kelt életre. A program keretében a vendégek halászhatják ki a tó hullámai közül azokat a faszíveket, amelyeket egy lampionokkal és egyéb díszekkel felszerelt hajóról dobtak a vízbe.