2014. június 04.
Veresegyházi Medveotthon – Macik minden mennyiségben
A hazai erdőkben szinte nulla eséllyel találkozhatunk medvékkel, aminek persze inkább örülhetünk.  A macik viszont igenis szerethető állatok – főleg akkor, ha legalább egy kerítés elválaszt tőlük. A Veresegyházi Medveotthonban teljes biztonságban, de mégis közelről ismerheted meg a medvék világát, és ha úgy tartja kedved, meg is etetheted őket mézzel.
Kép forrása: Veresegyházi Medveotthon

1998 őszén nyílt meg Veresegyházán Közép-Európa máig egyetlen medvemenhelye, ahol 39 barnamedve él (kamcsatkai és erdélyi Európai fajták). Az 5,5 hektáron elterülő 3,5 hektáros egybefüggő kifutó kellő teret ad a kétméteres mackóknak a teljes élethez. A kifutóban tó és 8 mesterséges barlang is emeli a medvék komfortérzetét. A macikkal egészen közeli kapcsolatba is kerülhetsz Veresegyházán, ugyanis, ha úgy tartja kedved, megetetheted őket mézzel. Ehhez hosszú fakanalakat kérhetsz, amelyről a mackók örömmel lelefetyelik le a mézet. Nem tudod túletetni őket, ugyanis ha nincs szükségük több nyalánkságra, akkor egyszerűen továbbállnak.


Kép forrása: Veresegyházi Medveotthon
 
A medvék mellett farkasokat is láthatsz az otthonban, 2000 nyarán költözhetett az akkor megépült kifutóba a 18 európai szürkefarkas, akikhez azóta egy fehérfarkas és egy szürkefarkas is csatlakozott. Minden szombaton és vasárnap délelőtt 11 és délután 2 órától láthatod a farkasok látványetetését.
 
Hétvégéken és ünnepnapokon a gyerekeket pónilovaglás, ugrálóvár, kézműves programok és arcfestés is várja.
 
Belépőjegyek:
Felnőtt: 600 Ft
Gyermek (2-14 év között): 500 Ft
Nyugdíjas: 500 Ft
Parkolódíj: 300Ft/autó, 500Ft/busz
 
Nyitva tartás:
Az év minden napján reggel 8-tól este 7 óráig, illetve télen sötétedésig.