FaninfoCard – A kártyába zárt kedvezményvilág

 

A FaninfoCard azzal a céllal indult, hogy valós kedvezményeket adjon, anélkül, hogy a vásárlók és a szolgáltatók közé állna. Sokaknak ismerősek a pontgyűjtő kártyák, a kuponok megvásárlására ösztönző website-ok. A FaninfoCard-dal egy új korszak indul a kedvezmények világában. Regisztrálj most!2014. november 13.
Szamóca kiskertész-tanoda 2013
A legtöbb városban élő gyermek örömmel csodálkozik rá arra, ahogy a magok színes virágokká, zöldségekké, vagy éppen gyógynövényekké alakulnak át a gondos törődésnek hála. A szamóca kiskertész-tanoda célja, hogy minél több gyerek átélhesse ezt az élményt.


A két kertészmérnök hölgy által működtetett tanoda több helyen is tart foglalkozásokat. A budapesti Füvészkertben például 2013. szeptember 28-án délelőtt virághagyma ültetés lesz a program. A Kelenvölgyi Közösségi Házban hétfő délutánonként leshetik el a kertészkedés fogásait a kicsik, és a gödi Mackóvár Játszóházban is rendszeresen tartanak programokat. Emellett iskolákba és óvodákba is szívesen elmennek.


Forrás: szamocakertesztanoda

A Szamóca kiskertész-tanoda célja, hogy megváltoztassa a kicsik életszemléletét, és egy környezettudatosabb, „zöldebb” életforma felé terelgesse őket. A foglalkozásokon megmutatják a gyerekeknek, hogy milyen értéket jelent a saját munkával, saját kertben megtermelt zöldség és gyümölcs. Arra is megtanítják a kicsiket, hogy nem csak családi házban lehet növényeket nevelni, hanem akár egy balkonládában, vagy az ablakpárkányon is nevelgethetünk egy miniveteményest, vagy éppen egy fűszernövény-kolóniát. A növénytermesztés mellett az újrahasznosítás fontosságára is felhívják a figyelmet: a gyerekek a foglalkozásokon azt is megtanulhatják, hogy hogyan lehet kidobásra ítélt hulladékokból egyszerűen és gyorsan kreatív alkotásokat létrehozni.