2014. június 04.
Holnemvolt Park – Ahogy a Vidámpark tovább él
A Vidámparknak sajnos búcsút kellett intenünk, de valami megmaradt azért az örökségéből. Egykori területén ugyanis Holnemvolt Park néven családi szabadidőparkot nyitott 2014. április 29-én a Fővárosi Állat- és Növénykert. A parkban a vidámparki játékok mellett állatsimogatók és egzotikus állatok is várják a látogatókat.


A Holnemvolt Park még sokat fog változni és alakulni a közeljövőben, hiszen az állatkert csak  február közepén vehette át a területet, azonban így is sok izgalmas program várja már itt a családokat. Az elmúlt hetekben több állattartó teret is kialakítottak, és elvégezték egyes vidámparki játékok javítási és karbantartási munkálatait. Emellett új szórakoztató létesítményeket is felállítottak. A százéves körhinta, a barlangvasút, a hullámvasút, a mesecsónak, a tréfás dzsungelvasút és az elvarázsolt kastély a Vidámpark egykori atmoszféráját idézi fel, a kalandpálya, a kisebb körhinták, a kisvasút és a lábhajtány pedig már az ígéretes új kezdet keretében gazdagítják a parkot.
 
Különféle egzotikus és hazai emlős- és madárfajokkal (például szurikáta, vaddisznó, dámvad, strucc, emu, flamingó) is találkozhattok a Holnemvolt Parkban, és javarészt itt láthatók az Állatkert őshonos és egzotikus háziállatai (hucul ló, shire ló, haflingi ló, törpeló, kétpúpú teve, láma, alpaka, magyar tarka marha, Jersey marha, törpezebu, törpekecskék, kameruni juh, gyimesi racka, négyszarvú juh, tengerimalac). Az állatsimogatókban pedig közvetlen kapcsolatot alakíthatnak ki a kicsik az élőlényekkel.