2014. június 04.
Familiypark Neusiedlersee– Mesés vidámpark a Fertő-tónál
Szó szerint mesés családi programot kínál a Fertő-tónál, a magyar határtól mindössze 25 kilométerre található mesepark, a Familypark Neusiedlersee.

Kép forrása: familypark

A mesés vidámpark 80 izgalmas játékkal várja a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. Az Élményvárban  például a magasban gurulhattok sárkányokkal együtt, és egy félelmet nem ismerő sassal szédítő zuhanást élhettek át. A léghajós körhinta, a kacsaparádé és a teknős körhinta is izgalmas lesz! Az elvarázsolt Meseerdőben Hófehérke és a hét törpe története mellett egyéb klasszikusokon is elnosztalgiázhattok. A Kalandszigeten pedig Ausztria legizgalmasabb vízi körhintáját is kipróbálhatjátok, amely halak társaságában repít el mindenkit a kalózmedvék előtt, de a száguldó hullámvasút sem lesz semmi!
 
Ha már jártatok Ausztria legnagyobb szabadidőparkjában, idén érdemes újra felfedezni, a 2014-es újdonságok igencsak csábítóak ugyanis: A Fassltanz nevű játékban szédületes köröket tehettek meg egy boroshordóban, és Mici néni kis farmja, a közkedvelt állatsimogató is megújul: májustól finom táppal és simogatással kényeztethetik a gyerekeket az itt lakó állatokat.
 
A FamilyPArk Neusiedlersee a bécsi autópályáról Neusiedl am See-nél lehajtva közelíthető meg,  Budapesttől mintegy 2,5 óra autóútról van szó csupán!


Kép forrása: familypark
 
Nyitva tartás:
Április 5. és október 26. között
Áprilistól szeptemberig 9:00-18:00
Októberben: 10:00-17:00
 
Belépőjegy árak:
3 év alatti gyerekeknek ingyenes.
3 és 99 év között 19,5 euró.
Pénztárzárás előtt egy órával a belépő 13,5 euró
Minden péntek családi napnak számít, ekkor a belépő ára 17,5 euró.
Minden kedden a 60 év felettiek 9,5 euróért léphetnek be a mesepark területére.
 
A belépőjegy ára borsosnak tűnik, de ezért az összegért szinte valamennyi játékot korlátlanul használhatjátok, néhány kivételtől eltekintve.