2013. november 29.
Art Market Budapest – fókuszban a migráció
2013. november 28. és december 1. között rendezik meg a következő Art Market Budapestet. A 2011-ben megalapított nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár célja, hogy olyan művészeti kompozíciót tárjon a nagyközönség elé, ami a világszinten elismert kiállítók mellett a nemzetközi szinten még kevésbé ismert, most feltörekvő sztároknak is lehetőséget ad.

Az Art Market Budapest helyszíne a Millenáris Park kiállítási csarnoka és épülete lesz. A program középpontjában a művészeti vásár áll, ahol művészeti projektek és galériák mutatják be a kortárs képzőművészek legváltozatosabb stílusban készült alkotásait. A vásár mellett izgalmas előadások és beszélgetések teszik még izgalmasabbá a fesztivált.
 
2013-ban a rendezvény kiemelt témája a kortárs képzőművészet és a zsidó identitás és hagyományok közötti kapcsolat, továbbá a művészeti sikertörténetként ismert Kolozsvári Iskola. A két témának külön kiállításokat szentelnek a szervezők. Emellett a fesztivál középpontjában a migráció kérdésköre áll, az Art Market Budapest arra keresi a választ, hogy ez a társadalmakat és egyéni sorsokat alakító erőt hogyan éli meg a 21. századi képzőművészet, és milyen módon önti azt formába. A La Grande Migration című kiállításon szereplő művészek egy része konkrét helyzetekre és problémákra reflektál, míg mások szimbolikus vagy filozofikus megközelítésből vizsgálják meg és ábrázolják a témát.
 
Az Art Market Budapestre a világ minden részéről (de legalábbis több mint 20 országból) érkeznek a kiállítók, és több mint 20 ezer résztvevőt várnak a szervezők.