2013. augusztus 05.
4. Velencei Tóúszás
Ha a Balaton-átúszás még túl nagy falat, de szeretnéd megtapasztalni, milyen sokakkal együtt úszni természetes vízben, miközben gyönyörű táj vesz körül, akkor a Velencei Tóúszást épp Neked találták ki.Forrás:www.facebook.com/velenceitouszas

A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb tava, átlagos vízmélysége mindössze 1,5 méter, a sekély víz pedig kellemesen felmelegszik 27-29 Celsius fokra is. Ezen tulajdonságai mind ideálissá teszik az úszásra. Ha rendszeresen lejársz az uszodába, akkor az 500 méteres távot gond nélkül tudod majd teljesíteni, de a kicsit edzettebb úszóknak az 1500 és a 3000 méteres táv sem jelenthet leküzdhetetlen akadályt. Az egyes távokat külön időpontokban indítják. A biztonságodat sem fenyegeti veszély, a távot lehorgonyzott csónakok és vitorlások biztosítják. A Velencei Tóúszás Gárdonyból indul, és nagyon kellemes környezetben jelölték ki az útvonalat: nádasok és szigetek mellett. A rendezvényhez kapcsolódik a Velence-tavi Túra Triatlon, ahol az úszás mellett egy kerékpáros távot és egy túraútvonalat is teljesíteniük kell a résztvevőknek.
 
2012-ben mintegy 1800 résztvevő vett részt a velencei programokon. 2013-ban, megfelelő időjárási viszonyok esetén augusztus 10-én tartják a tóúszást, de a biztonság kedvéért 3 esőnapot is kijelöltek.
 
http://www.futanet.hu/cikk/4-velencei-touszas