Szabadidő
Utolsó frissítés: 2015-03-03 Faninfo Partner

Nemzeti Minimum

Civil szervezet, Nonprofit szervezet, Alapítvány,

Ma Magyarországon közel 40 000 gyermek rendszeresen éhezik ami azt jelenti, hogy ennyien nem jutnak minden nap ételhez. Felfoghatatlan. Cselekednünk kell, hiszen a gyermekek egészsége mindannyiunk jövője is! Ezért hívtuk életre a Nemzeti Minimumot, melynek célja a magyarországi gyermekéhezés hosszú távú felszámolása.

A Minimum egy olyan civil kezdeményezés, amit mi, művészek, újságírók, a civil szférában dolgozó szakemberek közös akarata táplál, és a felelős állampolgári, sőt, szülői kötelesség tesz hitelessé.
 
Célunk nem pusztán az, hogy a figyelem fókuszába az éhező gyermekek kerüljenek. Egy konstruktív megoldás kidolgozásának szükségességét is hangsúlyozzuk, szeretnénk, ha a mindenkori magyar kormány törvényi szinten teremtené meg a gyermekek mindennapos étkeztetésének feltételeit, és garantálja az ehhez szükséges forrásokat. Célunk továbbá, hogy olyan szakmai diskurzust kezdeményezzünk a témában jártas civil szervezetek között, melynek eredményeképpen majd valós eszközök rendelhetőek a jogszabályok mellé.

Budapest
+36 30 931 1322
info@nemzetiminimum.hu
Faninfo tipp
Mindenkinek
Nemzetiség: magyar

Alapítás éve: 2014

Munkásság
Programok