Szabadidő
Utolsó frissítés: 2015-03-06 Faninfo Partner

Közép-Európa Táncszínház

Színtársulat, Kortárs táncegyüttes, Táncszínház,
A Közép-Európa Táncszínház Magyarország elsõként alakult táncszínháza (1988). A független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja, egy adott földrajzi régióhoz kötődve határozza meg önmagát, programszerûen kutatja és értelmezi ennek a régiónak mozgásvilágában kódolt sorsát. 

2013 őszétől Kun Attila művészeti vezetésével, nyolc fős állandó társulattal és meghívott koreográfusokkal hozza létre előadásait.

A Közép-Európa Táncszínház 2006 szeptemberében új felállásban kezdte meg szakmai munkáját. Szögi Csaba igazgató új társulatot hívott össze, elsősorban a MU Terminálban frissen végzett fiatal táncosokból, a produkciók elkészítését pedig több alkotóra bízta. Az első évad három markáns koreográfusa (Gergye Krisztián, Duda Éva és Hámor József) többször visszatért a KET műhelyébe újabb és újabb előadásokat alkotni.

Rajtuk kívül koreográfusként megfordult a társulatnál Katona Gábor, Pataky Klári, Réti Anna, Katona Zoltán, Virág Melinda, Jónás Zsuzsa, Maday Tímea Kinga, Vlad'ka Malá, Kun Attila, Zachár Lóránt és Mészáros Máté is.

A KET tavaly szeptemberben indította útjára D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) táncismereti és táncot népszerűsítő programját, amelynek keretén belül szerda esténként a Trafóban a társulat tagjai oktatják a különböző kortárs technikákat, s amelyre kezdőket is várnak!
1071 Budapest Bethlen Gábor tér 3
+36 1 342 7163
cedt@chello.hu
Faninfo tipp
Táncszínház kedvelőknek
Nemzetiség: magyar

Alapítás éve: 1988

Díjak és elismerések
Munkásság
Programok