Szabadidő
Utolsó frissítés: 2014-02-24 Faninfo Partner

Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelem

Civil szervezet, Nonprofit szervezet,
1995-ben egy iskolai polgári védelmi versenycsapatból létrejött a Táncsics Mihály Gimnázium Polgári Védelmi Ifjúsági Alegység. Az alegység saját felkészítéseket szervezett tagjainak, folyamatosan fejlesztve a tagok katasztrófavédelmi tudását, a polgári védelmi, később katasztrófavédelmi ifjúsági versenyeken pedig kiváló eredményeket ért el (fővárosi 1. helyezett 3 alkalommal, országos 1. helyezés 1 alkalommal).

A megalapozott tudást felhasználva az alegység segített katasztrófák felszámolásánál, veszélyhelyzeti védekezéseknél is: a tiszai árvizek, a Tisza menti belvizek elleni védekezéseknél a fiatalok kivették részüket a munkából, az emberek és a házak mentéséből. A Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület alapító tagjai közül sokan egykor a Táncsics Mihály Gimnázium Polgári Védelmi Ifjúsági Alegység tagjai voltak.

Alapító tagjaink között 2002-ben, a dunai árvízi védekezés után fogalmazódott meg az ötlet, hogy hozzunk létre egy önálló szervezetet, amely polgári védelmi, katasztrófavédelmi feladatokat lát el. Önkénteseink alap- és szakfelkészítésével, folyamatos eszközfejlesztésekkel, az új kihívásoknak is megfelelő egyesületi képességekkel a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület sikeresen kiegészíti ma a katasztrófavédelmi rendszer elemeit azokon a szakterületeken, ahol ez szükséges. Önkénteseinket a bajbajutott embertársainknak való segítségnyújtás nemessége vezérli – többeket immár 17 éve.

Milyen tevékenységet végez a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelem?

  • Katasztrófavédelmi beavatkozó műveletek végrehajtása
  • Katasztrófavédelmi képzések, tanfolyamok szervezése és lebonyolítása önkéntesek számára
  • Gyakorlatok szervezése és lebonyolítása a katasztrófa-elhárító önkéntesek számára
  • Rendezvények egészségügyi és katasztrófavédelmi biztosítása
  • A lakosság felkészítése a katasztrófa bekövetkeztekor követendő helyes veszélyhelyzeti magatartásokra
1126 Budapest Kék Golyó utca 19
+36 30 269 7670
kozpont@opve.hu
Faninfo tipp
Nemzetiség: magyar$

Alapítás éve: 1995

Adó 1%-a felajánlható 18252903-1-43

Nonprofit szervezet

Munkásság
Programok