Szabadidő
Utolsó frissítés: 2013-11-18 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány

Egészségügyi szervezet, Civil szervezet, Nonprofit szervezet, Humanitárius szervezet,

Jókai Anna egyszer azt mondta, hogy 'Talán igazuk van az optimistáknak: minden rossz szülhet valami jót. '

A rossz, hogy hazánkban a fogyatékkal élők mindössze 10-15%-át foglalkoztatják. A jó-legalábbis optimizmusom ezt sugallja-, hogy ezen az arányon képesek vagyunk változtatni. Ezért született meg a fogadj örökbe egy macit program és a hozzá kapcsolódó kampány. Célunk, hogy kezdeményezésünk hatására bővítsük a csökkent munkaképességűek foglalkoztatási körét.

Köszönöm, hogy ellátogatott oldalunkra! Üdvözlöm Önt! Kárász Róbert vagyok a TV2, Mokka műsorvezetője, a 'fogadj örökbe egy macit' program ötletadója.

AMIBŐL KIINDULUNK

Szomorú tény, de Magyarországon a közel 600 ezer fogyatékkal élő személyből mindössze 6o ezer főt foglalkoztatnak. 90%-uknak esélyük sincs arra, hogy megbecsült emberként élhessék az életüket. A fogyatékkal élők túlnyomó többsége kirekesztettnek érzi magát.

A FOGYATÉKKAL ÉLŐK HELYZETE MAGYARORSZÁGON:

Kelet-Európában mindössze 10-15%-os a csökkent munkaképességű személyek foglalkoztatása, ami egyenesen tragikus a nyugat-európai 40%-os arányhoz képest.

Az értelmi fogyatékos emberek foglalkoztatási rátája ma Magyarországon pedig még mindig csak 6-7 százalékos szinten mozog.

ÖNÉRTÉKELÉSI PROBLÉMÁT OKOZ SZÁMUKRA, HOGY:

  • Nem tudnak elhelyezkedni
  • Súlyos megélhetési problémákkal küzdenek
  • Szánalmat keltenek az emberekben
  • Nem tudják bizonyítani alkalmasságukat termékek előállítására

A sérült emberek foglalkoztatása jelentős segítséget nyújt életvitelükben, gyógyulásukban és önérzetük, önértékelésük javulásában. Kevesen tudják, de munkahelyen dolgozva képesek magas minőségű termékek előállítására. Munkavégzésük során kitartóak, alaposak és precízek, csapatban kreatívak és aktívak.

FOGADJ ÖRÖKBE EGY MACIT

A 'Fogadj Örökbe Egy Macit' elnevezésű kampányunk középpontjában a fogyatékkal élők és azok foglalkoztatottsága áll. Célunk kettős!

Egyrészt: szeretnénk felhívni a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy hazánkban a fogyatékkal élők mindössze 10%-át foglalkoztatják.

Másrészt: szeretnénk a jelenlegi foglalkoztatási arányt felemelni, így nyújtva számukra segítséget

Terveink szerint elsőként Budapesten és környékén, majd több vidéki városban indítanánk el kezdeményezésünket. Olyan 'manufaktúrákat' alakítunk ki, ahol sérült emberek dolgoznának egészséges társaikkal együtt. Mindezzel azt szeretnénk megmutatni, hogy közös munkával magas minőségű, egyedi produktumokat képesek előállítani, amelyeket később kereskedelmi forgalomban is értékesíteni lehet. Ezzel együtt szándékunk az, hogy az ország több pontján fogyatékkal élők által elkészített termékcsaládokat összegyűjtsük, és értékesítsük azokat.

A 'Fogadj Örökbe Egy Macit' egy hosszútávú program, amely 4+1 kampányelemmel veszi kezdetét.


1126 Budapest Nárcisz utca 12/A
+36 30 504 5866
+ 36 1 201 0713
info@fogadjorokbeegymacit.hu
Faninfo tipp
Nemzetiség: magyar$

Nonprofit szervezet

Programok