Találatok száma: 143

Egészség, wellness

A túlpörgött, stresszes élet nem csak fárasztó, de egy idő után az egészség rovására is megy. Szerencsére megfelelő odafigyeléssel mindez megelőzhető. A Faninfo honlapján több száz egészség- és wellness szolgáltatót találsz, így ki tudod választani, hogy melyek azok, amelyek segíthetnek Neked egy kis lazulást és megkönnyebbülést hozni a hétköznapjaidba.

 
  Kapcsolódó cikkek

 

A diétázás rejtelmei

 

Sokan egész életüket úgy élik le, hogy mindig követik az aktuális slágerdiétákat, mások egészségügyi okokból változtatnak a táplálkozásukon, és vannak akik bármiféle étrendi korlátozás nélkül is teljesen jól vannak (és jól is néznek ki). Cikkünkből megtudhatod, mit is jelent valójában a diéta szó, és hogy milyen típusai léteznek.

 

SMR – önmasszázs saját testsúllyal


A napi befeszülések után sokszor jól jönne egy teljes testmasszázs, de a gyakorlatban már az is jó, ha valaki havonta eljut egy hozzáértő masszőr kezei közé. Az SMR módszer (és eszköz) segítségével önmagad masszőre lehetsz, és bármikor megajándékozhatod a tested egy alapos lazulással és feltöltődéssel.
 

Egészség, wellness
 
Mi is az a wellness?
A wellness olyan kényeztető programok összességét jelenti, amelyek segítenek megőrizni az egészséget. Mindezt legkönnyebben és legteljesebben egy gyógyfürdő közelében lévő wellness szállodában élheted át, ahol nem is kell másra összpontosítanod. Ezt persze nem olyan könnyű összeszervezni, de ha a hétköznapjaidba, vagy a hétvégékre beillesztesz egy-egy pár órás wellness programot, már azzal rengeteget tettél az egészséged érdekében.
 
A legnépszerűbb wellness és egészség programok
 
A gyógyfürdők már néhány óra alatt is képesek szinte kicserélni az embert. A gyógyvízben való ejtőzés jótékony hatású a bőrre, az ízületekre és ellazítja az izmokat – már ezzel pozitív hatással van az egészségre. Az úszás, a szaunázás, a pezsgő élményelemek pedig tovább fokozzák ezt a pozitív hatást.
 
A masszázs is a wellness világának élén jár, egy-egy testkezelés igazi csodákat művel! A gyógymasszázs az egészségi állapotunkon képes javítani, a menedzser masszás kisimítja az idegeket, a thai masszázs az egészséges ízületek mestere, a shiatsu egy japán pontnyomásos módszerrel repít a fellegekbe, az ajurvédikus masszázs pedig a test méregtelenítésén keresztül vezet az egészséghez.
 
A szauna is pozitív hatással van az egészségre, és segít a felgyülemlett stressz levezetésében is. A hagyományos finn szaunában akár 100 Celsius fok is lehet, vannak, akiknek ez túl sok, ez esetben az 50-60 fokon is hatékony infraszauna jelentheti a felüdülést. A szaunák egyik spéci típusa a gőzkabin, ahol a forró gőz jótékony hatásait élvezheted a meleg mellett. A szaunázás hatása színterápiával és egészségjavító hatású illóolajokkal tovább fokozható!
 
A komplex egészségközpontok személyre szabott megoldást kínálnak az egészségvédelem és a wellness világában. Az egészségközpontoknak többféle típusa van. Van, amelyik a hagyományos orvoslás területén belül kínál minőségi szakrendeléseket és szűrővizsgálatokat. Más egészségközpontok inkább az alternatív medicina és a wellness programok talaján mozognak, de vannak olyan helyszínek is, amelyek a kettő ötvözetét kínálják.
 
Merülj el a wellness világában, a fenti helyszínek ebben tuti segítségedre lesznek!