Találatok száma: 106

Küzdősport

A harcművészetnek már a neve is sokat elárul: itt nem sima küzdelemről, vagy agresszióról van szó. A küzdősportok űzése gyakorlatilag művészet. Az egyes mozdulatok pontos kivitelezése, a kitartás, a gyorsaság, az egyensúlyérzék és a hajlékonyság is fejlődik a harcművészetek gyakorlása közben, de a legfontosabb hatás talán az a lelkierő és kitartás, amit az egyén megszerezhet a küzdősportok gyakorlása közben. Ráadásul mindeközben megtanulod tisztelni is az ellenfeledet.Kapcsolódó cikkek


Judo-Karate Akadémia – harcművészetek egyedülálló ötvözete

 

2011 őszén egy merész ötlettől vezérelve jött létre a különleges Judo-Karate Akadémia, amely két  harcművészeti ág, a judo és a karate ötvözésén alapul. A karatéban a harcot állásban, a judoban pedig a földön vívják, így a két sportág meglepően jól kiegészíti egymást.


5 ütős CrossFit terem Budapesten


Ha nem hiszel a könnyű megoldásokban, viszont ha már egyszer odateszed magad, akkor el is várod a nagy eredményeket, akkor a CrossFit a Te sportod! Az egyik legkomplexebb edzésformaként a test valamennyi izmát megdolgoztatja. Cikkünkből megtudhatod, hol próbálhatod ki a crossfit-et Budapesten!

Küzdősport

A harcművészeti ágak közül népszerű például a boksz, ami az olimpiai küzdősportok egyike. A négyzet alakú szorítóban igazán nagy meccseknek lehetsz szemtanúja, vagy éppen résztvevője. A boksz során a sportolókon kesztyű van, amelynek kipárnázott részével mérhetnek csapásokat az ellenfélre, ez elveszi a boksz ütések erejét, de a bokszolók sokszor így is szereznek kisebb-nagyobb sérüléseket.

A karate is népszerű harcművészeti ág, amely Japánból ered. Ebben a küzdősportban a karatékák saját testrészeiket, általában a végtagjaikat használják fegyverként. Hazánkban a legtöbb városban tanulhatsz karatét, ha szeretnél acélozott izmokat, kitartást és kiegyensúlyozottságot, akkor keresd meg a Hozzád legközelebbi helyszínt!

A judo – magyarul cselgáncs – szintén népszerű harcművészeti ág, ami több mint száz évvel ezelőtt indult világhódító útjára. A judo egy komplex testfejlesztő rendszer, ami egyben egyfajta szellemi út is.

Ha nem tudsz választani az egyes harcművészeti ágak között, akkor érdemes megismerkedned az MMA-val, ami a Mixed Martial Arts kifejezés rövidítése. Az MMA lényegében egyfajta kevert harcművészet, amiben a küzdősportok széles skáláját használhatják a sportolók. Az MMA 1993-ban jött létre az USA-ban.

Az aikido egy hagyományos alapokon nyugvó, de modern küzdősport, amely – sok más harcművészeti ághoz hasonlóan – Japánból ered. Az aikido amellett, hogy közdősport, tele van finomságokkal is, a cél itt az ellenfél erejének érzékelése, és annak elvezetése, illetve az ellenfélre történő visszairányítása. Az aikidoban gyakorlatilag nincs is ellenfél, hanem partnerek gyakorlása zajlik.