Találatok száma: 79

Kaland

Vágysz egy kis kalandra? Akkor próbáld ki az itthon is egyre népszerűbb extrém sportok valamelyikét! Ha még bizonytalan vagy, akkor jó, ha tudod, hogy az extrém sportok többsége biztonságos, így úgy emelheted meg velük az adrenalin szintedet, hogy közben nem különösebben veszélyezteted testi épségedet!

Kaland

A kite garantáltan megadja azt a kalandot, amire vágysz. Ez az extrém sport a szörfből ered, kipróbálásához szükség van egy ernyőre, egy deszkára, egy trapézra és neoprén ruhára. A kite ma már Magyarországon is többfelé kipróbálható, a legjobb terep ehhez az extrém sporthoz egyértelműen a Balaton, de a Fertő-tó, a Tisza-tó és a Velencei-tó is alkalmas a kite kipróbálására.

A búvárkodás is igazi kaland, egy teljesen új világ nyílik meg a szemünk előtt. A búvár egyaránt gyönyörködhet a víz alatti barlangok csodájában, a színes halakban, tengeri csillagokban, és egyéb tengeri lényekben. A legközelebbi tengeri búvár célpont Horvátország, de sokan utaznak el Egyiptomba is a búvárkodás kalandjáért. Magyarországon is vannak búvár iskolák, itthon leginkább medencékben sajátíthatod el a búvárkodás alapjait, hogy aztán a tengerben is kipróbálhasd magad.

A rafting az egyik legnépszerűbb extrém sport, és a közelben Ausztriában és Szlovéniában találhatod a legszebb és legélvezetesebb kalandokat kínáló folyókat és patakokat. A rafting általában 4-10 személyes gumicsónakban történik, és mindenki evez. A felszerelés mentőmellény, fejvédő és neoprén ruha, ugyanis szinte garantált, hogy a rafting során vizes leszel, de egy beborulás is sanszos!

A boulder is egyre népszerűbb extrém sport. Lényegében kötél nélkül történő mászást értünk alatta – viszont ez nem jelenti azt, hogy veszélyes lenne, ugyanis mindez biztonságos magasságban történik. Kaland azért persze van a boulderben is, technika, robbanékonyság és erő is kell a nem éppen könnyű pályák teljesítéséhez.

A paintball kedveltségéről sokat elárul az is, hogy szinte már nem is számít kifejezetten extrém sportnak. A legtöbb városban, vagy éppen a városokhoz közeli helyszíneken kalandos paintball pályák sokasága várja az izgalmakra és festékpatronokra áhítozó csapatokat. A paintball nagyszerű csapatépítő tevékenység, baráti társaságok mellett céges kollektívák is keresik ezt a fajta kalandot.

A horgászat a nyugodtabb kalandok kedvelőit fogja meg igazán, akik képesek rá, hogy több órát, vagy akár napot is beáldozzanak egy-egy nagyobb fogás érdekében. A horgászat amúgy remek időtöltés, a horgászok békésen üldögélnek a vízparton, gyönyörködnek a táj szépségében és a vízfelszín csillogásában – és jó esetben egy-egy méretes ponttyal térnek aztán haza.

A lovaglás sem nevezhető kifejezetten extrám sportnak, viszont a díjugratás, vagy a lovas póló már igencsak beleillik a kategóriába. A lovaglás edzetté tesz, növeli az egyensúlyérzéket, és megtanít az állatok és a természet tiszteletére. Egy-egy tereplovaglás pedig igazi kalandot ad.