2014. június 30.
XI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupa
Ha szimpatizálsz a harcművészetekkel, akkor látogass ki Te is a XI. Kempo Világbajnokság és Világkupára, ahol a földkerekség legjobb harcosai mérkőznek meg egymással! A programot 2014. április 24. és 26. között rendezi meg a Magyar Kempo Szövetég a budapesti MOM Sportuszoda és Sportközpontban.

Kép forrása: MomSport

Ez a program lesz az idei év legfontosabb magyar vonatkozású kempós eseménye. Várhatóan öt kontinens több mint harminc országából jönnek el a legjobb kempósok a megmérettetésre, akik a három napon át tartó tornán technikai és küzdelmi kategóriákban mérik majd össze tudásukat. Előzőleg a törökországi Antalya rendezte meg a kempo vb-t, itt a magyar válogatott második lett összetettben. A nemzetközi IKF szervezet elnöksége ekkor döntötte el, hogy Magyarország rendezheti a 2014-es világeseményt.
A tervek szerint a budapesti vb-t a helyszínen tekinti meg Jeff Speakman amerikai filmsztár is, a Nemzetközi Kempo Szövetség tiszteletbeli elnöke.

A kempó keleti eredetű harcművészeti ág, ami mára modern progresszív tudománnyá nőtte ki magát. A test edzése által nem csak a testre hat, hanem a lelki és szellemi fejlődést is biztosítja. A két dolog oda-vissza hat, a személyiségfejlesztés a harcban is jól jön.