2014. november 05.
Flyboard – Ússz úgy, mint egy delfin
Jó lenne úgy mozogni a vízben, ahogy a kedvenc vízi emlőseink a delfinek teszik. Nem kéne szenvedni az ellenállással ennyit, és nem kéne több évtized olimpiai félkészülés ahhoz, olimpikonokat megszégyenítő sebességgel ússzunk a víz tetején, vagy akár ugráljunk a hullámok tetején, mint egy szörfös. Ha nem is pont erre, de hasonlóra már van lehetőség átlagembereknek is. 


Kép forrása: www.zapata-racing.com


Iron Man a vízben.
 
A Flyboardot nem tudjuk besorolni egyik extrém sporteszköz családba sem, mert egyszerre érzi magát szuperhősnek az ember és wakeboardosnak, de leginkább a bennünk élő kisgyerek sikít, hogy ez a cucc kell, bármi is legyen.
 
A Flyboard ebben a formájában, Franky Zapata francia wakeboard bajnok fejéből pattant ki, előtte csak aranyáron volt elérhető egy hasonló szerkezet sokkal kevésbé hatékony mechanizmussal. Nem véletlenül Iron Man feeling a cucc, a tolóerőt a lábunk alatt lévő deszkából préseli ki a szerkezet, és a két kezünkön lévő egy-egy vízsugárral irányítunk. A Flyboarddal nem repülhetünk el a végtelenbe, mint Tony Stark, mert behatárolja a mozgásunk egy vízsugárhoz szükséges jetski is. Kárpótol szerencsére az élmény! Bárki, aki eddig próbálta szuperlatívuszokban beszélt róla.
 
A Flyboard már elérhető Magyarországon is, a nagyobb wakeboard parkokban, és eldugott folyótorkolatokban is találkoztunk már vele időszakosan. A Scream Adventure Team jóvoltából nyáron az országon több helyen is kipróbálhatjuk ezt az új vizisport őrületet, páldául a Bugyi és Délegyhéza határában lévő Palms Beach tavon, augusztusban a Sziget Fesztivál ideje alatt az Omszki-tavon, vidéken pedig a Tisza-tavon és Szegeden.
Csak bíztatni tudunk mindenkit, hogy próbálja ki, nem szükséges hozzá nagy gyakorlat, állítólag pár perc alatt elsajátítható a használata.
 
Jó repülést mindenkinek!