2014. november 05.
5 ütős CrossFit terem Budapesten
Ha nem hiszel a könnyű megoldásokban, viszont ha már egyszer odateszed magad, akkor el is várod a nagy eredményeket, akkor a CrossFit a Te sportod! Az egyik legkomplexebb edzésformaként a test valamennyi izmát megdolgoztatja. Cikkünkből megtudhatod, hol próbálhatod ki a crossfit-et Budapesten!


A Crossfit egy speciális, komplex edzésforma, amelyet Greg Glassman alkotott meg Amerikában az ezredfordulón. Rendkívül összetett edzés, és nagyon megterhelő is, viszont hihetetlen eredmények érhetők el vele. A CrossFit ötvözi a gimnasztika, az atlétika, a súlyemelés és az erőemelés legjavát.
 
A CrossFit legfőbb célja a funkcionális erő fejlesztése, ami aztán a hétköznapokon is jól jön. Itt nem az a cél, hogy minél nagyobb izmokat pumpálj magadra, de aztán nyújtott lábbal el se érd a talajt. A CrossFit harmonikusan fejleszti a különböző képességeket, legyen szó akár az erőről, a gyorsaságról, az egyensúlyérzékről, a hajlékonyságról vagy éppen a robbanékonyságról. Ráadásul a rendszeres edzések mellékhatásaként nagyobb önfegyelemre, lelki erőre és kiegyensúlyozottságra is szert teszel! A CrossFit további előnye, hogy itt biztosított a folyamatos fejlődés. A legtöbb edzésforma esetén az első néhány hónapban látványos a fejlődés, de utána a test hozzászokik a terheléshez, és alig-alig van további változás. A CrossFit állandóan változó ingereket ad a testnek, így folyamatos, akár éveken, évtizedeken át tartó fejlődés érhető el vele.

A CrossFit edzéseket a legkülönfélébb eszközök felhasználásával végzik, többek között medicin labda, ugrókötél, kettlebell, rudak és tárcsák, traktorgumi, evezőpad, gyűrű és kötelek is bevethetők a cél érdekében.


Kép forrása: Thor Gym

Budapesten egyre több helyen lehetőséged van kipróbálni a crossfitet. A 11. kerületben található Thor Gym az egyik legnépszerűbb, a funkcionális edzéseken alapuló edzőterem a fővárosban. A crossfit edzéseket Crosstraining néven találhatod meg az órarendjükben. A Thor Gymben a Te edzettségi szintednek és testfelépítési sajátosságaidnak megfelelő gyakorlatokat is kapsz!
 
A Savoya Parkban működő CrossFit Spark is remek lehetőség az edzésmódszer kipróbálására, így ha egyszerre akarsz erős, gyors és hajlékony lenni, akkor itt is jó helyen jársz! Az edzők mindenkinek olyan személyre szabott terhelést állítanak össze, amit biztonságosan végre tudnak hajtani, miközben mégis látványos fejlődésen mennek keresztül.
 
A Hajógyári Szigeten működő Reebok CrossFit Duna rendkívül változatos elemekből felépülő crossfit edzéseket kínál, amelyekben egyaránt megtalálható a súlyemelés, a futás, a fekvőtámasz, a felhúzás, a nehéz tárgyak cipelése, a kötélmászás, a gimnasztika és az atlétika. A gyakorlatokat itt is segítenek a Te igényeidre szabni.
 
A 17. kerületi HITS GYM 2011-ben nem hiába kapta meg az Év edzőterme címet, ütős edzések és szakmai profizmus jellemzi a termet. Az itt alkalmazott Hibrid Tréning Szisztéma lényege, hogy nem kötelezi el magát egyetlen módszer és eszköz mellett sem, hanem mindent magába olvaszt, amivel szép eredmények érhetőek el. A bőséges eszközkészlet pedig változatossá is teszi az amúgy rendkívül hatékony edzéseket.
 

Kép forrása: CrossFit.hu

A crossfit áldásos hatásait a 13. kerületi A Bázis edzőteremben is megtapasztalhatod. A klasszikus gyakorlatok mellett itt akár vasúti kalapáccsal ütheted az autógumikat is, köteleken függeszkedve mászhatsz, és egyéb extrákban is részed lehet. Mindezt tapasztalt és segítőkész edzők felügyelete mellett.

További crossfit termeket itt találsz.