Találatok száma: 0

Egészségmegőrző programok

Az egészségünket sokszor természetesnek vesszük, viszont ha felüti a fejét egy kisebb-nagyobb betegség, akkor az az élet minden területét megkeserítheti. Az egészségmegőrző programok és a egészséges életmód sokat segíthetnek abban, hogy elejét vegyük a betegségek kialakulásának, és fittebb, egészségesebb és teljesebb életet élhessünk. A különféle szűrésekkel pedig már nagyon korai fázisban is felismerhetők az egyes megbetegedések, így a megfelelő kezelést idejében alkalmazva a legtöbb esetben gyorsan visszaállítható az egészség. Így elmondhatjuk, hogy a szűrések is az egészséges életmód szerves részei. Kapcsolódó cikkek
 

Szigetfutás a Margitszigeten


Kellemes közösségi futóprogramnak lehetsz részese, ha becsatlakozol a Szigetfutás a Margitszigeten nevű rendezvénysorozatba, amelynek keretében minden hónap első szombatján róhatod együtt másokkal a szigetkört – speciális hendikep üzemmódban, ahol a leglassabb futó is lehet az első befutó.

Egészségmegőrző programok

A véradással is sokat tehetsz nem csak mások, de a saját egészséged érdekében is. Amellett, hogy a véred másnak akár az életet jelentheti, Neked is előnyödre válik. A véradás ugyanis egyben szűrés  is, amivel egy sor fertőző betegséget ki lehet szűrni, és ha szükséges, időben el lehet kezdeni a kezelést, hogy visszaálljon az egészség. Véradáskor a hepatitis B-, C-, a szifilisz- valamint a HIV-tesztek elvégzése is előírás. A rendszeres véradás is az egészséges életmód része.
2014-ben izgalmas, az egészséget fókuszba állító kezdeményezéssel állt elő a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete:  megalkották a Véradó Baráti Társaság versenyt, amelyen baráti társaságok és egyéb közösségek csapatként vehetnek részt a véradó eseményeken, és a legtöbbször sikeresen vért adók ajándékokat kapnak (amellett, hogy kiélvezik a szűrések előnyeit is).