Találatok száma: 26

 

2 és 4 keréken

Ami gurul, az csak jó lehet – már ha nem a testformákról, hanem a 2 és 4 kerekű sporteszközökről beszélünk. 100 százalék, hogy ezek közül a sportágak közül a kerékpározás a legnépszerűbb – szinte nincs is olyan háztartás, ahol ne állna egy-egy használatban lévő kerékpár. A biciklizés átmozgatja a test valamennyi izmát, kiűzi a napi stresszt, ideális és olcsó eszköz a napi közlekedés megoldására is. Vannak persze, akik ennél is szorosabb kapcsolatban állnak kétkerekű járgányukkal, és félcsöveken, rámpákon mutatnak be adrenalin-szintet növelő mozdulatokat BMX kerékpárjukon. Mások a gördeszkában látták meg azt a pluszt, ami nekik kell, és ha valaki továbbmegy annál, mint a napi szintű közlekedés, az garantáltan kék-zöld foltokat fog begyűjteni, és nem ritka egy-egy törés sem. Szerencsére az igazán komoly sérülések azért nem jellemzőek a  gördeszkára sem.

2 és 4 keréken

A motorsport szintén nagyon népszerű Magyarországon, ezen belül is a gyorsasági és a motocross ágak különösen. A motorsport költségesebb sport, mint a kerékpározás, mégis egyre népszerűbb a fiatalok és az idősebbek körében is.

A quad az utóbbi évtizedben lett egyre népszerűbb Magyarországon. A négykerekű járművel szinte bármilyen terepen lehet közlekedni. A quad se nem autó, se nem motor. A legtöbben hobbi célra szereznek be egy quadot, de mezőgazdasági célra is használható a járgány. A quad drága mulatság, kevesen is engedhetik meg maguknak, viszont az országban egyre több helyen lehet bérelni, illetve direkt erre a célra elkerített terepeken bérelni. A quadok elég könnyen borulnak, úgyhogy érdemes időt szánni a megfelelő vezetési stílus elsajátítására.

A gokart az a sport, ahol mindenki kiélheti kicsit milyen is lehet autóversenyzőként száguldozni – de ennél akár tovább is lehet menni, ugyanis gokart versenyeket is rendeznek hazánkban – amatőr és profi szinten is. A gokart egy kicsi, alacsony súlypontú versenyautó, amelynek lelke a 200-390 köbcentis motor. A gokartok fordulékonysága kiemelten jó. Magyarországon nagyon sok gokart pályát találhatsz.