FaninfoCard – A kártyába zárt kedvezményvilág

 

A FaninfoCard azzal a céllal indult, hogy valós kedvezményeket adjon, anélkül, hogy a vásárlók és a szolgáltatók közé állna. Sokaknak ismerősek a pontgyűjtő kártyák, a kuponok megvásárlására ösztönző website-ok. A FaninfoCard-dal egy új korszak indul a kedvezmények világában. Regisztrálj most!2014. december 02.
Láthatatlan Kiállítás – Bízz vakon!
A totális sötétség birodalma számunkra szinte teljesen ismeretlen, míg vannak, akik folyamatosan ebben élnek. A budapesti Láthatatlan Kiállításon Te is átélheted, hogy milyen is az élet akkor, ha kialszik minden fény. Egy vak vezető társaságában tehetsz interaktív utazást egy láthatatlan világban, csupán a hangokra, az illatokra és a tapintásra támaszkodva.

Egy óra vakság felnyithatja a szemed, és megtapasztalhatod, milyen érzés azoknak, akik a látásuk nélkül élnek, és azt is, hogy hogyan erősödik fel a sötétségben a többi érzékszerved. A főváros egyik leglátogatottabb programján a teljesen elsötétített helyszíneknek, a speciális berendezéseknek és az egyedi hanghatásoknak hála életszerű élményekben lesz részed. Átélheted, hogy vajon milyen is lehet a látásod nélkül közlekedni a nagyvárosi nyüzsgésben, hogyan választhatod ki az ebédhez a fűszereket, vagy épen hogyan rendelhetsz a bárban. Megismerheted a vakok életét segítő eszközöket is, mint amilyen a braille-írógép, a beszélő óra, mérleg és vérnyomásmérő. A fehér bottal történő közlekedést is kipróbálhatod a különleges tárlaton.


Kép forrása: mtro.hu

A Láthatatlan túra alapprogram mellett különleges eseményeken is részt vehetsz. Ilyen a Láthatatlan Vacsora például, amelyet 2014. júniusban 13-án és 27-én rendeznek meg. Itt teljes sötétségben, teheted próbára érzékszerveid, és egy 2, vagy 4 fogásos vacsora keretében fedezheted fel, hogy mennyire fejlett valójában a szaglásod és az ízlésed. A Láthatatlan Borkóstolókon a jó borok zamatát még intenzívebben érzékelheted a látás érzékszervének „kikapcsolása” miatt. A vacsorán a borokat látássérültek szolgálják fel. A Láthatatlan Masszázs során gyógymasszőri végzettséggel rendelkező vak masszőrök várnak egy frissítő, lazító masszázsra egy teljesen lesötétített teremben.

A Láthatatlan Kiállítás alapprogramja, a túra több mint egy óráig tart, ebből 15-30 perc a látható kiállítás, a láthatatlan túra pedig 45-60 percig tart. Hétköznapokon a felnőtt belépő 1700 forint, a diák pedig 1400 forint. Hétvégén és ünnepnapokon ugyanezek 1990, illetve 1700 forintba kerülnek.