KultúraMúzeum
Utolsó frissítés: 2014-10-03 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Csokoládé Múzeum

Múzeum, Kastély, Rendezvényhelyszín
Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdéssel és várakozással vannak tele Willy Wonka (Charlie és a csokigyár) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a „Csokoládé Palota” kerítéséből. Az Árpádföldön, a bekecs utca 22. sz. alatt található Csokoládé Múzeum épülete ugyan hagyományos anyagokból épült és a kerítés is kovácsoltvas, senkit nem ér csalódás, hiszen sok-sok csokoládét kóstolhat, aki részt vesz a Csokoládé Múzeum fenséges ízutazásain, programjain.

A sokak által csokoládé palotának nevezett épület nemesi vadászkúriának épült 1902-ben, egybefüggő vadász bírtok közepén gróf Wágner család tulajdonában. A terület a harmincas években kapta az Árpádföld elnevezést. A II. Világháború után közintézmények kaptak helyet az épületben, iskola, rendőrség, mozi, művelődési ház. Az épület állaga és kialakítása azonban már nem felet meg a közoktatási elvárásoknak, ezért az önkormányzat 1998-ban értékesítette. A Csokoládé Múzeum tulajdonosa, Farkas Elemér több mint húsz éve foglalkozik csokoládéval, új telephelyet keresett a cégének. Amikor meglátta ezt az épületet, a kopott falakat, egy elvadult parkban, igazi csokoládékedvelőhöz illően azonnal meglátta a ház lelkét, és máris pompás, látványosan restaurált Csokoládé Múzeumot látott.

A szerelem első látásra megvolt, a tervek gyorsan papírra kerültek, a munkálatok elkezdődtek. Lépésről-lépésre változott át a poros épület, ragyogó kastéllyá, mint ahogy egy szürke bábból kikel egy színpompás pillangó. Közben gyűltek a korabeli bútorok, csokoládétörténeti emlékek. Több évig tartott az aprólékos munka, a park rendbehozatala, a kerítés elkészítése. 2008 óta várja nagy szeretettel a Csokoládé Múzeumi Kiállítás, a látogatókat. A kakaófát ábrázoló kapu kitárul, a vendégek belépnek az épületbe, és máris érzik a csokoládé fenséges illatát, és a csokoládé szökőkútból mindjárt meg is kóstolják az Istenek eledelét. A Csokoládék tere után saját csokoládét készítnek a résztvevők, aztán forró csokoládéval a kezükben ülnek be a filmmúzeumba, hogy egy korabeli film segítségével, visszatekintsünk a csokoládé érdekes történetére. Közben nem csak szem és az lélek kap táplálékot, csokoládékóstolók sora kapcsolódik a film történéseihez. A film után előadást hallgatnak a csokoládéról, kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Befejezésképpen a Csokoládé Múzeum mintaboltjában kedvükre válogathatnak a legfinomabb csokoládékból. Várjuk szeretettel a Csokoládé Múzeumi Kiállításon!

(Forrás: Csokoládé Múzeum)
Elérhetőségek
1162 Budapest
Bekecs utca 22
Megközelíthetőség:

Árpádföld, Bekecs utca (31-es busz)
csokolademuzeum@rakoczi-delikat.hu
Nyitva tartás
Hétfő9:30 - 17:00
Kedd9:30 - 17:00
Szerda9:30 - 17:00
Csütörtök9:30 - 17:00
Péntek9:30 - 17:00
Szombat9:30 - 19:00
Vasárnap9:30 - 19:00
Minden esetben előzetes telefonos egyeztetés szükséges
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Készpénz,
Belépők
Csokoládé túra Praliné gyerek jegy (12 éves korig)
2490 Ft
Csokoládé túra Praliné felnőttjegy
2690 Ft
Csokoládé túra - Fejedelmi, gyerek jegy (12 éves korig)
3690 Ft
Csokoládé túra - Fejedelmi, felnőtt jegy
3990 Ft
Deli'Do Extra program / fő (min. 10 fős csoport)
3990 Ft
Nyitás éve: 2008
Egyéb lehetőségek
  • Ajándékbolt
  • Terembérlés
  • Zártkörű rendezvények, Csokoládé szökőkút kitelepülés rendezvényekre, Csokoládé manufaktúra kitelepülés rendezvényekre, Céges rendezvények, Csokoládétúra
  • Akadálymentes
Faninfo tipp
Családdal
Gyerekeknek
Tanulóknak

Korosztály: 3-99
Parkolás
Saját parkoló
Étel, ital
Étel
Alkoholos ital
Programok