Találatok száma: 633
Kávézó

Kávé, tea, juice

Honlapunkon Budapest legjobb kávézói és teázói között találhatod meg a kedvedre való helyeket. A kávézók és teázók piacát a sokszínűség jellemzi a fővárosban. A klasszikus, évszázadokkal korábbi hangulatot árasztó, intellektuális, irodalmi felolvasóestekkel színesített kávézóktól kezdve a modern, színes-habos, juice-t és bubble tea-t árusító helyektől egészen az ezoterikus-babzsákos teázókig terjed a skála.

Kávé, tea, juice
 
Mitől is lesz jó egy kávézó? Az alap természetesen a jó kávé, ha lehet, frissen őrölt kávébabból készítve, és sokféle kávé variáció is jó, ha szerepel az itallapon. A jó kávézóban alap a kellemes hangulatú berendezés is, és a kedves, de nem bájmosolyos kiszolgálás. Az jó zene és a jó társaság is alap, és az sem árt, ha akkor sem jönnek zavarba, ha a kávé mellett egy jófajta juice-t vagy szendót is elfogyasztanál.
 
A teázók lelke a minőségi tea, és a bőséges teakínálat. A fekete tea karakterességét általában sokféle ízben megkóstolhatod, de a valamennyivel lágyabb és koffeinszegényebb zöld tea is ott figyel a teázók itallapján sok ízesített variációban. A gyümölcsös teák nem pörgetnek ugyan, viszont jó alaphangulatot adnak finom aromáikkal. A teakülönlegességek – mint amilyen a fehér tea, vagy a virág teák – is megtalálhatók a legtöbb teázó honlapján. Teázóból is van az a klasszikusabb, csíkos tapétás kovácsoltvas székes vonal, de a babzsákos-spirituális-füstölős teázó sem ritkaság. A bubble tea pedig az utóbbi évek különlegessége, ahol színes tápiókagyöngyök adják meg a színes-ízletes ital alapját.