FaninfoCard – A kártyába zárt kedvezményvilág

 

A FaninfoCard azzal a céllal indult, hogy valós kedvezményeket adjon, anélkül, hogy a vásárlók és a szolgáltatók közé állna. Sokaknak ismerősek a pontgyűjtő kártyák, a kuponok megvásárlására ösztönző website-ok. A FaninfoCard-dal egy új korszak indul a kedvezmények világában. Regisztrálj most!


 

2014. november 08.
Gyakori és különleges fröccstípusok
A nagy nyári melegekben kellemes élményt jelent elidőzni egy hűsítő fröccs mellett egy árnyas teraszon. A fröccs nagy rajongói tisztában vannak legalább egy tucat fröccstípussal, de ha Te (még) nem tartozol közéjük, akkor most beavatunk a nagy titkokba.

A leggyakoribb fröccstípusok a kis- és a nagyfröccs. A kisfröccsöt (vagy másnéven kisfüttyöt)  1 dl bor ás 1 dl szóda elegyítéséből kapjuk, míg a nagyfröccs 2 dl borból és 1 dl szódavízből áll, ez utóbbit pedig rövidlépés néven is emlegetik. A hagyományos házmesterhez 3 dl bort kell összekeverni 2 dl szódavízzel, a nagyházmester 4 dl bor és 1 dl szóda háziasításából, míg a kisházmester 4 dl szódából és 1 dl borból áll. A jó munkához nem árt a kitartás és a jó hangulat, a fröccs legalábbis ez utóbbiban biztosan segít. A kőművesek pedig előszeretettel éltek a lehetőséggel, így született meg a kőműves fröccs, ahol 25 dl bort kevernek össze 5 dl szódával (bízzunk benne, hogy ez nem egy ember adagja). A viceházmester 2 dl bor és 3 dl szóda elegye.


Forrás: riebl.hu


Híres emberekről elnevezett fröccstípusok

 
Nagyon kreatív elnevezést kapott az úgynevezett Puskás-fröccs, amelynek a neve sokat elárul a keverési arányról, ami 6:3 - a bor javára. Ritkábban Magyar-Angol néven is említik. Míg Puskás csak közvetetten járult hozzá a fröccstípusok világának kialakulásához, addig Krúdy Gyula saját alkoholfogyasztási szokásait adta a fröccs történelméhez: boldogult úrfikorában a 9 dl bor és 1 dl szóda masszív kombinációjára esküdött, ezt az arányt pedig a mai napig Krúdy-fröccs néven ismerik – bár csak a legelvetemültebbek fogyasztják.


Egyéb alkoholos italokat tartalmazó fröccsfajták

 
Ha elrugaszkodunk a szóda és bor párosításától, akkor is találhatunk izgalmasabbnál izgalmasabb kombinációkat. Ilyen például a Tiszafröccs, amikor is a vörösbort pezsgővel keverik össze. Ennél is durvábban hangzik az Újházy fröccs, ahol a borhoz szóda helyett a kovászos uborka levét öntik hozzá. Valamivel barátságosabb a Francia fröccs, ami a házi pálinka és a szódavíz elegyítéséből születik. Érdekes kombináció még a Szerencsés flótás is, ami a kisfröccsöt takarja, megspékelve egy kevéske rummal.

Forrás: nyultam.com