2014. február 13.
Élmények Valentin hétvégére
A szerelmes szívek nagy örömére a mostani Valentin-nap hétvégére esik. Több olyan program közül is választhatsz, ami jól jön akkor, ha a pároddal szeretnétek megünnepelni a szerelmeteket, de akkor is vannak ötleteink, ha szingliként hallani sem akarsz inkább a Bálint-napról.
Egy jól sikerült romantikus vacsora még a legmorcosabb hangulatából is simán segít kihozni a párodat. Az 5. kerületben működő Borssó Bistro különleges Valentin-napi menüsorral vár Benneteket pénteken. A fogások között olyan ínyencségeket találhattok, mint amilyen a gyömbéres nyúl velouté májas raviolival, a Szent Jakab kagyló ras el hanout mártással, kusz-kusszal és spenóttal, valamint a kacsamell mézes-tokajis fügével és quinoaval.
Kép forrása: borsso
 
Még felejthetetlenebb élmény lesz, ha a romantikus vacsorát egy hangulatos vonatozással is összekötitek. A Valentin-napi Gyertyafény Expressz vacsoravonat péntek este 7 órakor indul el a Nyugati Pályaudvarból. A luxusszerelvényen háromfogásos gyertyafényes vacsorát kaptok, majd Gödöllőre érkezve egy sanzonesten vehettek részt a Királyi Váróban.
Kép forrása: mavnosztalgia

Ha az andalító zenére helyeznétek a hangsúlyt, akkor jöhet szóba a Columbus Hajó Valentin-napi vacsorája, ami szerelmes világslágerekkel nyűgöz le majd Titeket – de a 4 fogásos vacsora sem lesz kutya. A meghitt hangulatú zenés esten a 20. század szépséges dalainak feldolgozását hallathatjátok meg, Iván Alexandra énekel és zongorán játszik, Jász András pedig a szaxofonból hozza ki a legtöbbet. Emellett egy sorsoláson is részt vehettek, ahol a főnyeremény egy wellness hétvége.
Kép forrása: colombuspub
 
Ha inkább távol maradnál a Valentin-naptól, és szereted a természetet – netán horgászol, vagy vadászol, akkor a HUNGEXPO-n a helyed, február 13. és 16. között itt rendezik meg a FeHoVa-t. A fegyverek, a horgászat és a vadászat nemzetközi kiállításán sok más mellett egyedülálló trófeagyűjtemény, giga akvárium, Kalasnyikov Fegyverügyességi Verseny és solymász, kisállat és vadászkutya bemutató is vár.
 
Kép forrása: fehova

Világszínvonalú zenére fáj a fogad? Ennek ezen a hétvégén sem lesz akadálya. Ennio Morricone világhírű zeneszerző és karmester a Modern Art Orchestrával karöltve lép fel a Papp László Sportarénában. Többek között Berlin, Zürich, Prága, München, Amszterdam és Berlin mellett választotta a magyar fővárost is utolsó európai turnéjának állomásává az olasz származású zeneszerző, aki munkásságával hat Oscart is kiérdemelt – a számos Grammy és Golden Globe-díj mellett. A koncerten a mester legjobb filmzenéit hallhatod.
Kép forrása: koncert.hu