Találatok száma: 0
Gasztro rendezvény

Gasztro rendezvények és fesztiválok

Az utóbbi évek fesztivál dömpingjében egyre nagyobb arányban vannak jelen a gasztro rendezvények és fesztiválok, ahol különleges, minőségi, illetve hagyományos ételeket és italokat kóstolhatsz meg – általában zene, bemutatók, színpadi programok, kirakodóvásár és egyéb izgalmas programok kíséretében. Vannak olyan gasztro rendezvények és fesztiválok, ahol elsősorban magyar ételek és italok várnak hagyományőrző jelleggel, míg máshol inkább a sokszínűség a cél sok-sok külföldi étel bemutatásával.

Gasztro rendezvények és fesztiválok
 
A hazai gasztro rendezvények egyik sztárja a Torkos Csütörtök ami az ország számtalan településén várja a minőségi ízekre vágyókat. A Torkos Csütörtök keretében az éttermek speciális akcióval várják a vendégeket. Ha szeretnél Te is részt venni a Torkos Csütörtökön, akkor érdemes időben asztalt foglalnod, mert ezen a gasztro rendezvényen mindig hamar elfogynak a jegyek.
 
A borfesztiválok is a rendkívül népszerű gasztro rendezvények közé tartoznak. A legnagyobb ilyen fesztivál a Budavári Borfesztivál, de egyébként több tucat borfesztivál vár országszerte. A borfesztiválok mellett kedvelt gasztro rendezvények a sörfesztiválok és a pálinkafesztiválok is. Ezeken a fesztiválokon a minőségi italok mellett ízes ételek is várnak. A sörfesztiválokon jófajta hazai és külföldi öröket ismerhetsz meg. A pálinkafesztiválokon pedig tobzódnak a különleges párlatok.
 
A gasztro rendezvények és fesztiválok programjaiban gyakran főzőiskolák és főzőshowk is várnak, ahol különleges ételek elkészítését sajátíthatod el. A főzőiskolákon sokszor a televízióból ismert sztárséfek tartanak bemutatót, de az sem ritka, hogy egy-egy patinás étterem szakácsainak kulisszatitkait lesheted el a gasztro rendezvények és fesztiválok főzőiskoláiban.