Találatok száma: 129

Ételbár

Rohanó világunkban nagyon keveseknek adatik meg, hogy napközben főétkezéskor saját maguk által készített főételeket fogyasszanak. Lehet egy ebéd vagy egy korai vacsora, az igény adott, egészséges, tartalmas és finom ételeket szeretnénk fogyasztani. Akkor is, ha csak egy félóra ebédszünetünk van munka közben. Az ételbárok ezt az igényt hivatottak kielégíteni. Nevezzük menzának vagy kifőzdének, a cél ugyanaz, elérhető áron tartalmas ételeket kínálni, és mindezt gyorsan, hiszen nincs arra lehetőség, hogy ebédszünetben 20-30 perceket várjunk az ételeinkre. Ma már Budapesten minden kerületben rendkívül változatos, és igényes helyek közül válogathatunk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy megtaláljuk az ízlésvilágunknak megfelelő ételbárt. Listánkban főként budapesti ételbárok közül válogathattok.
 

Ételbár
 
A Faninfo honlapján a főváros legmenőbb ételbárjai, menzái és kifőzdéi között választhatod ki a Hozzád legközelebb lévőket, vagy a legszimpatikusabbakat. A legtöbb ételbár, menza és kifőzde heti menüt és napi menüt is kínál, vagy legalábbis az egyiket a kettő közül. A menzákon általában előfizethetsz heti menüre, ahol legtöbbször 2-3 -féle étel közül választhatsz, és ez a legolcsóbb megoldás. Ugyanakkor ennek hátránya, hogy lehet, hogy pont nem annyira jön be a kínálat. A menzákon általában jóval nagyobb a választék a napi menüben, nem ritkán 4-5féle leves, főétel és desszert között is válogathatsz. A menzákon arra is ügyelnek, hogy minden nap több típusú főétel is legyen: rántott ételek, egyéb frissensültek, saláták, tésztafélék és főzelékek.
 
Az egyes menzák ételbárok és kifőzdék között jelentős eltérések lehetnek mind a minőséget, mind az árakat tekintve. A napi menüknél egy kétfogásos ebéd jellemzően 1000-3000 forint közötti összegből kerülhet ki, de a plafon itt is a csillagos ég. Az ételbárokban és kifőzdékben sokszor gyorsételeket is találhatsz, hamburgerek, gyrosok, melegszendvicsek között válogathatsz.
 
Csemegézz az ország legjobb ételbárjai, menzái és kifőzdéi között!