GasztroÉtteremSushi bár
Utolsó frissítés: 2014-11-04 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Fuji Japán Étterem

Étterem, Sushi bár japán
Nyitás éve: 1991
Fuji étterem, tradíció és minőség Immáron 1991 óta!

Fuji, a hegy magasságával az élen, megújulva megszépülve újra a régi lendületben, már terasszal is !

A gombamód szaporodó távol-keleti sushi bárok, éttermek, tengerében, mind minőségben, egyedi helyszín mivoltában, választékban és szolgáltatásokban, egy hegy magasságával emelkedik ki a Japán étkezési kultúra immár 22 évvel ezelőtt hazánkba akkreditált „nagykövete” a Fuji Japán étterem. Az elmúlt 22 esztendő során nem csak a nagyközönség, hanem a szakma is elismerte az étterem és az ott dolgozó emberek munkásságát, szakértelmét. Hogy a sok elismerés közül csak a legutóbbiakkat említsünk: 2008-2009-2010-2011-2012-ben elnyerte a Best of Budapest díjat, 2008, 2009, 2010, 2011, ben beválasztották a legjobb 50 hazai étterem közé, 2011-ben pedig elnyerte „Magyarország Legjobb Ázsiai Top étterme” címet. Ajánlott étterem lett számos szakmai kiadvány alapján: Gault and Millau 2012, Time Out 2011, BBJ 2012, stb..

Az egészséges és finom ételeket pedig szeretik méltó környezetben elfogyasztani ezért nagy gondot fordítanak a tálalásra, és a külső belső hangulatra egyaránt amely sokat változott az utóbbi 1 évben. A rövid kitérő után lássuk miért is érdemes ellátogatnunk a Fuji étterembe, mi a siker titka? Beszélgetésünk során Elek Antal konyhafőnök(20 éve folyamatosan japán területen képzi magát) elmondja, hogy kizárólag különlegesen jó minőségű alapanyagokat használnak ételeik elkészítéséhez. Példaként említi a tonhalat, amit a dél-spanyol tengerből, a fekete tigrisrákot, amit Malajziából jut el az étterembe, heti többszöri szállítással, mindig frissen.

Az alapanyagok íz világát pedig nem csak megőrzik, de ki is emelik az ételkészítés során, amivel az autentikus japán konyha, különleges és természetes ízeit viszik bele éttermükbe. Megjegyzi, a jó minőségű alapanyag csak az egyik titka a kiváló ételeknek a másik titok a szakértelemben rejlik. Konyhájuk, Masato Usuda japán séf (1995 óta él Magyarországon )irányítása alatt áll, aki szakmájában elismert személyiség, nagyon sok iskolát és képzést kapott Japánban több Sensei től is és ezen felül gyors és ügyes kezű .Továbbá elmondja, hogy a világszerte ismert Sushi és Sashimi mellett fontosnak tartják azt is megmutatni, hogy a meleg fogások éppúgy hozzátartoznak a tradicionális japán étkezési kultúrához, mint az előbbiek. Ezért a Fujiban, számos melegkonyhai különlegességgel is találkozhatnak a vendégek, 2013.tavaszán megújjuló étlapjukra (200 féle étel !) megtartva a tradicionális fő irányt néhány modernebb de japán europaibb ízléshez közelebb álló ételeket is felvettek . Megismerkedhetnek az asztalnál készülő főzős ételekkel úgy, mint pl. Sukiyaki, Shabu-Shabu, Yudofu Nabe…stb. amelyeket a vendég saját maga, de akár a felszolgálóik is szívesen elkészíthetnek a vendég kívánsága szerint. A Teppanyaki-, Sushi látvány pultok is üzemelnek. A többi vendégtől elszeparáltan étkezni kívánó vagy üzleti tárgyalást igénylő, kisebb csoportokat (2-33 főig) 4 autentikus tatami-szoba várja az étteremben.Dr.Vihar Judit professzor asszony a magyar japán baráti társaság elnöke szakmai dolgokban minden szempontból segíti és támogatja a Fujit!

Major Balázs ügyvezető nevéhez fűződik a régi szép időket visszahozó magas színvonalú precíz vendéglátás , mivel 1996-től 2000 ig is Ő vezette a Fujit, és hosszú évek után 2011.elejétől a mai napig , így újra sikerült felrázni álmából, megujjitani felfrissíteni mindent ami az étteremmel kapcsolatos. Ennek kapcsán nagyon jó hír hogy sikerült a nagy több mint 200 féle ételből álló étlapot visszahozni , néhány új étellel kibővítve.A forgalom is mutatja hogy szépen jönnek vissza a régi törzsvendégek és sok sok uj magyar és külföldi vendég is egyre inkább gyarapítja a rajondóik táborát. Minden kedves itt élő és/vagy turista Japán cégeknek vagy magánszemélynek 15 % kedvezménnyel kedveskedik az étterem! Egy nagyon hangulatos , barátságos szép sok zölddel és virággal gazdagított teraszt is működtetnek, ahol a rózsadomb adta jó levegőt együtt élvezhetik a japán gasztronómiával. Az ételt otthonában fogyasztani kívánóknak pedig jókora akár 20-30 % os kedvezménnyel a házhozszállítás lehetősége szolgálja a kényelmét, akár az interneten (www.fujirestaurant.hu) keresztül is kényelmesen online megrendelheti. Aki japán ízekkel kényeztetné vendégeit különböző rendezvényeken, üzleti tárgyalásokon azoknak sem okoz csalódást a Fuji, mert Party service szolgáltatása, minden ilyen jellegű igényt kielégít. Pénztárcakímélő ismerkedés kapcsán a hétköznapokon 12-15 óráig 3 fogásos gyors ebédmenüvel 1.990 Ft ért várják kedves érdeklődőiket.

 
Kerthelyiség/terasz: tavasztól őszig
Elérhetőségek
1025 Budapest
Csatárka út 54
restaurant@fujirestaurant.hu
Nyitva tartás
Hétfő12:00 - 23:00
Kedd12:00 - 23:00
Szerda12:00 - 23:00
Csütörtök12:00 - 23:00
Péntek12:00 - 23:00
Szombat12:00 - 23:00
Vasárnap12:00 - 23:00
Rendezvényszervezés
Zártkörű rendezvények
Születésnapok
Céges rendezvények
Családi ünnepek
Osztálytalálkozók
Party Service
Terembérlés - ingyenes
Max. befogadó képesség:90 fő
4 tatami szoba (külön terem) és egy éttermi rész
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges - ingyenes$
Fizetési Lehetőség
Készpénz, Bankkártya, Erzsébet utalvány, SZÉP kártya
Belépők, kedvezmények
Egyéb lehetőségek
Wifi, Klimatizált,
Faninfo tipp
igazi japán konyha
japán stílus
Ételek
Konyha típus:
japán
Ajimi Fulamori (degusztációs menü sushi-val, előételekkel, desszerttel)6500 Ft
Menü1990 Ft
Házhozszállítás van
Italok
Kávé600 Ft
Sapporo japán sör (0,33l üveges)1600 Ft
Gál Tibor - Egri Csillag (1dl)700 Ft
Kubuta Sen-Ju (Sake 180ml)3500 Ft
Koktél van
 
Programok